OWK 2 pakt belangrijke punten tegen AVO

Op een grauwe middag in Assen treedt het 2e team van OWK aan tegen AVO 2. Het publiek, wat in grote getale aanwezig was, kreeg een scherp begin te zien. OWK speelde met passie, plezier en inzet. Dit is precies waar trainer Sjoerd Lap op hamerde in de voorbespreking. Uw verslaggever citeert: “Die tactieken kunnen we allemaal wel dromen, het gaat er vandaag om wie de wedstrijd het liefst wil winnen”. De superspits Niels Lap liet zijn schot in de eerste minuten gelijk gelden en maakte de 0-1. AVO komt direct op 1-1, het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het aanvallende vak dat bestond uit: Nienke oma Schuitema, Annelies keizerin Schuitema, Niels scheve banaan Lap en Joeri duikelaar Wiersma draaide als een trein en scoorde de één na de ander. Het andere vak haperde een beetje in de aanval: AVO gaf goede druk waar het vak zich lastig onderuit kon spelen. Verdedigend stond het echter als een huis, hierdoor wordt er gerust met een 4-6 voorsprong voor de ploeg uit Oostwold.

In de rust werd er gehamerd om slimmere keuzes te maken en de juiste mensen uit te spelen. Dit resulteerde in een goede start in de tweede helft waarin het spel los en onbevangen werd. OWK loopt uit aan het begin van de tweede helft naar een 5-8 voorsprong, maar AVO weet de rug te rechten en komt op een gelijke stand: 8-8. Na dit moment schakelt het 2e team nog een tandje bij en weet het AVO stukje bij beetje van zich af te schudden. Annelies Schuitema en Sander Lap staan er op het juiste moment met belangrijke doelpunten en gooien daarmee de wedstrijd in het slot.

Door deze 12-16 overwinning staat OWK 2 op een gedeelde tweede plek met AVO en NKC ’51.

Zaterdag 26 oktober mag het team aantreden tegen de nummer zeven: ROG 2. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Noorddijk te Groningen om 14.10 uur. We hopen op veel publiek die ons steunen om de 2e positie te behouden in de reserve 1e klasse B.