OWK 2 knokt zich goed terug en pakt een puntje tegen de koploper

Afgelopen zaterdag 25 januari 2020 stond voor OWK 2 de wedstrijd tegen de koploper Sparta (Zw) 2 op het programma. Na de verloren punten van vorige week was het zaak om vandaag scherp voor de dag te komen.

Na een goede warming up kwam OWK goed uit de startblokken en stond er al snel een 2-0 op het scorebord. Kort na de voorsprong kwam Sparta (Zw) langs zij. Tijdens de eerste helft was het stuivertje wissel wie de voorsprong pakte. Na een 6-6 tussenstand was het de ploeg uit Zwolle die een verschil maakte van 3 doelpunten. De ruststand was 7-10 in het voordeel van het uitspelende team.

Tijdens de rust werd besproken dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. OWK moest door blijven knokken en de persoonlijke fouten eruit halen. Toch kwam OWK niet scherp uit de kleedkamer waardoor Sparta (Zw) het gat kon vergroten naar 7 – 13. In de beginfase van de 2e helft was het de uitploeg die de wedstrijd bepaalde. Met een tussenstand van 11-17 dacht Sparta (Zw) dat ze 2 punten mee konden nemen naar Zwolle. Hier dacht OWK  toch net iets anders over. De 2e fase van de 2e helft was OWK de bovenliggende partij en kwam hierdoor beter in de wedstrijd. Met een tussenstand van 19-19 had OWK zelfs zicht op de winst. Toch kwam Sparta (Zw) op voorsprong 19-20. In de laatste aanval van OWK scoorde de thuisploeg nog waardoor een 20-20 op het scorebord stond. Sparta (Zw) had nog 1 aanval om de winnende te maken maar kozen bewust om de bal in de ploeg te houden en voor een gelijkspel te gaan. Eindstand 20-20.

Volgende week staat er voor OWK 2 een belangrijke wedstrijd op het programma. Vanuit Kampen komt Wit-Blauw de Rodenburghal bezoeken. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Het belooft daarom een mooie wedstrijd te worden. Supporters wees welkom!