OWK schiet met scherp en wint van DOS (W)

Op zaterdag 7 maart moest de selectie van KV OWK afreizen naar Maartensdijk om te spelen tegen DOS (Westbroek). De belangen waren duidelijk. OWK 2 heeft door de winst van vorige week zichzelf in een goede uitgangspositie gespeeld voor handhaving en door het verlies van vorige week van OWK 1 zijn de laatste wedstrijden allemaal finales voor het vlaggenschip. Er werd ontspannen toegeleefd naar deze belangrijke wedstrijd. Dit was ook te zien vanaf het eerste fluitsignaal.

Er stond een ploeg die voor elkaar wilde werken en positief naar elkaar was. OWK kwam op een 0-1 voorsprong waarna DOS gelijk twee keer scoorde en hun enige voorsprong van de wedstrijd wist te nemen. Door dynamisch korfbal wist OWK tot 6-8 steeds een gaatje van 2 doelpunten te houden. Hierna nam OWK het heft echt duidelijk in handen door ook verdedigend sneller de bal te onderscheppen en uit te lopen naar 8 goals verschil. Halverwege de eerste helft stond er een tussenstand van 8-16 op het scorebord. Hierna liet OWK de teugels een beetje vieren en met name verdedigend ging de druk er wat af. Hierdoor wist DOS enigszins terug te komen in de wedstrijd, maar de ploeg van OWK liet DOS nooit dichterbij als 5 goals komen in de eerste helft. De ruststand was 16-22.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we er nog niet waren en vooral door moesten gaan. Het eerste wapenfeit was na rust ook voor OWK dat door twee goals gelijk het verschil weer naar 8 bracht. Daarna was het DOS dat probeerde puntje voor puntje terug te komen in de wedstrijd, maar het vlaggenschip wist elke keer op het juiste moment te scoren. Het liet DOS nooit dichterbij als 4 goals komen en speelde de wedstrijd volwassen en gedisciplineerd uit. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 31-36 winst voor de ploeg uit Oostwold.

Een mooie opsteker voor OWK dat met deze winst weer boven de degradatiestreep komt te staan. Volgende week komt ASVD uit Dronten op bezoek en zal de selectie weer met dezelfde instelling het veld in moeten gaan om de punten in eigen huis te houden.

Er zal om 18.35 uur worden gestart met OWK 2 – ASVD 2 en daarna start om 20.05 uur OWK 1 – ASVD 1. Supporters wees welkom in deze belangrijke thuiswedstrijden.