OWK 2 scoort te weinig en verliest opnieuw

Zaterdag moest het 2e van OWK aantreden tegen de Wâlden 2. Het was voor het team duidelijk dat er punten gepakt moesten worden. Na 2 gelijke spelen en drie wedstrijden die nipt verloren werden, moest er nu gewonnen worden. Door afwezigheid en blessures binnen de selectie trad het tweede gehavend aan tegen de Wâlden. Desondanks begon het tweede, na een inspirerende speech van coach Gerard Nienhuis, vol vertrouwen aan de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd waren beide teams zoekende naar het juiste spel. De scores vielen niet makkelijk en het ging gelijk op tot 2-2. Hierna wisten de friezen de korf beter te vinden dan OWK en liepen uit tot 2-8. OWK was zoekende en de kansen die gecreëerd werden, werden helaas niet afgerond. Aan het einde van de eerste helft kwam OWK dichterbij en ging rusten met 5-9.

In de rust werd nogmaals duidelijk gemaakt dat we ons eigen spel moesten gaan spelen en de wedstrijd naar ons toe moesten trekken. Helaas was het de Wâlden wat beter de kleedkamer uitkwam. Ze sloegen direct een gat naar 5-12. OWK wist haar kansen niet te verzilveren en de score stagneerde. De Wâlden vond het gat sneller en hield lang een gat van vijf doelpunten. OWK mistte de kans om aan te sluiten door ook de strafworpen niet te benutten. Aan het einde van de tweede helft werd er nog een eindsprint ingezet, maar deze kwam te laat. Eindstand 12-15.

Volgende week speelt OWK 2 een uitwedstrijd tegen Amicitia 2 om 14:30 uur.