OWK vergeet te scoren en verliest belangrijke wedstrijd

In de laatste veldwedstrijd in de herfst mocht de selectie van OWK aantreden tegen de welbekende selectie van AVO uit Assen. Uit eerdere ontmoetingen is gebleken dat deze wedstrijden altijd vol met strijd zijn, en dat er voorafgaand lastig voorspeld kon worden hoe deze betreffende wedstrijddag zou gaan verlopen. Immers speelden de teams ook in de eerste ronde van de veldcompetitie tegen elkaar, waarbij OWK aan het langste eind trok. Daarentegen was het juist AVO dat in de bekercompetitie OWK wist uit te schakelen. Tel daarbij op dat beide ploegen bij aanvang van de wedstrijd op gelijke hoogte stonden op de ranglijst en de ingrediƫnten voor een spannende pot zijn aanwezig.

Het belang van deze wedstrijd was duidelijk bij de CINX-formatie, maar natuurlijk ook bij de tegenstander. En dat bleek ook uit het eerste gedeelte van de wedstrijd. Hoewel de openingstreffer bij AVO vandaan kwam, was het OWK dat de stand weer gelijk trok. Tot 5-5 bleef het stuivertje wisselen, waarna AVO kon uitlopen naar een 7-5 ruststand. Een ruststand met zeer weinig doelpunten, van beide kanten.

Hoewel OWK voornemend was om sterk uit de kleedkamer te komen, bleek dat de rust AVO goed had gedaan. De ploeg uit Assen liep uit naar 13-7 en weer moest OWK in de achtervolging. Ondanks het inbrengen van wissels, was OWK niet bij machte om dichterbij te komen en floten de goed leidende scheidsrechters af bij een eindstand van 18-9.

Al met al een zure middag voor OWK, aangezien ook het 2e team niet wist te winnen van AVO. Zaak nu om even rust te pakken en dan weer op te laden voor het nieuwe zaalseizoen.