OWK 1 moet genoegen nemen met een punt tegen Ritola 1

Op zaterdag 21 mei kwam Ritola 1 uit Zuidlaren op bezoek in Oostwold voor de return tegen OWK 1. Na het onnodige verlies tegen Sparta Zwolle vorige week wordt het tijd voor OWK om de zaken op scherp te zetten en punten te gaan pakken om zo te voorkomen om net als in de zaal in de onderste regionen te belanden aan het eind van de competitie.

OWK schoot dan ook uit de startblokken, Annelies Schuitema opende gelijk de score. Hoewel met name het tweede aanvalsvak van OWK stroef liep, was het toch de thuisploeg die het voortouw in de wedstrijd nam en van 3-3 naar 5-3 en 6-4 uitliep. Ritola liet op dat moment ook van zich horen en realiseerde vlak voor rust zelfs een voorsprong. De kleedkamers werden opgezocht met een 7-8 stand.

Coach Ljibbe Kuipers zette in de rust samen met zijn ploeg de afspraken voor de tweede helft uit, er lagen vandaag zeker mogelijkheden om de punten te pakken mits de afspraken werden nagekomen.

Het was echter Ritola die het beste uit de kleedkamer kwam, ze liepen uit naar 7-10. Wat tactische wisselingen aan OWK kant zorgden ervoor dat de ploeg weer beter in de wedstrijd kwam. Door goede en geduldige aanvallen lukt het de Oostwolmers om volledig terug in de wedstrijd re raken door langszij te komen. Vanaf dat moment brak een spannende eindfase aan waarin het beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt, de goed leidende scheidsrechter Wiering floot af op een 14-14 eindstand.

Aankomende zaterdag speelt OWK 1 tegen Nic. 1 in Groningen. De wedstrijd begint om 18:30 uur op Sportpark De Wijert. Een uitwedstrijd die niet ver weg is en publiek is altijd welkom!