Degradatie OWK feit na nederlaag in Drachten

Dit weekend stond er voor het vlaggenschip van OWK een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegen directe concurrent Drachten zou er, in Drachten, gewonnen moeten worden om mee te blijven doen om handhaving in de Overgangsklasse. Verlies zou rechtstreekse degradatie betekenen.

Na een week goed getraind te hebben, reisde de ploeg zaterdag met vertrouwen naar Drachten. De komende twee wedstrijden werden vergeleken met de eindfase van de zaalcompetitie waar middels twee beslissingswedstrijden handhaving werd veilig gesteld.

Helaas verliep de zonnige middag in Drachten iets anders. Al snel werd tegen een 3-0 achterstand aan gekeken doordat gemaakte afspraken niet werden nagekomen. Echter raakte de ploeg niet meteen in paniek en kwamen ook de eerste twee scores van OWK op het scorebord te staan. Op 6-4 in het voordeel van Drachten brak er een belangrijke fase in de wedstrijd aan. Het tweede verdedigingsvak van OWK had op dat moment volledige controle over de aanval van Drachten en gaf daardoor de tijd aan het tweede aanvalsvak om middels geduldige aanvallen de juiste kansen te zoeken. Lange tijd werd er niet gescoord, maar uiteindelijk lukte het de aanval van OWK om te profiteren en was het Frans Wobbes die middels twee afstandsschoten de ploeg weer naast Drachten bracht. OWK kwam meteen daarna zelfs op voorsprong door een mooi uitgespeelde actie van Jannine Schuitema en het vertrouwen groeide. Helaas kreeg Drachten vlak voor het rustsignaal nog een vrije bal mee waardoor er een ruststand van 7-7 op het scorebord stond. De wedstrijd kon dus nog alle kanten op.

Voor OWK kwam de pauze echter op een verkeerd moment want na de hervatting scoorde Drachten meteen tweemaal en kwam OWK eigenlijk niet meer langszij. De ploeg probeerde het wel, maar kleiner dan een verschil van twee punten is de stand nooit meer geweest. Coaches Kuipers en Daling probeerden door middel van een aantal wisselingen het tij nog te keren, maar het mocht niet baten. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd liep Drachten nog iets uit naar uiteindelijk een eindstand van 21-16.

Dit betekent dat OWK, na vijf jaar Overgangsklasse, helaas volgend seizoen op het veld gaat uitkomen in de 1e klasse. De selectie heeft een lastig seizoen in de zaal knap afgesloten met handhaving voor zowel het 1e als 2e team, maar het niveau van de beslissingswedstrijden heeft de ploeg helaas niet mee kunnen nemen het veld op. Dit is ontzettend jammer, maar over niet al te lange tijd zal toch trots moeten overheersen. Trots op wat OWK de laatste jaren heeft neergezet en hoe ver het is gekomen met zo’n kleine club. Volgend seizoen geen OWK meer, maar zal de club samen met Rodenburg als KVW’22 verder gaan.

Voor het zover is worden volgend weekend, tijdens het jubileumweekend (75 jaar OWK), de laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld, op ons eigen complex in Oostwold. OWK 2 zal om 14.00 uur spelen tegen Amicitia 2 waarna het 1e team het aansluitend gaat opnemen tegen De Meeuwen. Laten we er dan, samen met de supporters, een mooi laatste weekend van maken met leuke wedstrijden, afscheid nemende spelers, waarna er gezellig genoten kan worden van lekker eten en een afsluitend feestje.

Afdrukken