Laatste wedstrijd van OWK in het rood-wit

Op zaterdag 18 juni stond voor de selectie van OWK het laatste speelweekend voor de deur. Dit zijn ook gelijk de laatste wedstrijden als KV OWK, want volgend jaar zal er gespeeld worden onder de naam KVW ’22.

Nadat het 2e team zich inmiddels op het veld veilig had gespeeld en het 1e team door het verlies van vorige week gedegradeerd is stond er dit weekend niets meer op het spel. Alle spelers konden dus de laatste wedstrijd plezier gaan maken met z’n allen en vooral genieten van de dag. Ook stond deze dag in het teken van afscheid nemen van spelers en trainers. Genoeg ingrediënten voor een leuke korfbalmiddag met mooi weer.
Het 2e team mocht aantreden tegen Amicitia. Jun Batteram speelde in plaats van Joeri Wiersema, want die is afgelopen donderdag in het huwelijksbootje gestapt en zat nu lekker op Ibiza voor zijn huwelijksreis. Jun Batteram speelde verdienstelijk in OWK 2. Het 2e team wist netjes te winnen 17 – 14. Het belangrijkste moment van deze wedstrijd was het laatste doelpunt van Rene Buring waarna hij voor zijn publiekswissel naar de kant werd gehaald! Rene zal volgend jaar een stapje terug doen en in het 5e gaan spelen.

Na de wedstrijd van het 2e stonden de 1e teams van OWK en de Meeuwen klaar om te starten. Arjan Kiewiet werd vervangen door Niels Lap, want Arjan en Nicole zijn op de nacht van vrijdag op zaterdag kersverse ouders geworden van een prachtige zoon. Gefeliciteerd!

Het werd een gelijk opgaande eerste helft waarbij er voor OWK zeker kansen lagen om een voorsprong te pakken en uit te bouwen, maar de scherpte in de afronding was niet altijd aanwezig. Ook in de rust werd duidelijk gemaakt dat als er iets meer beleving in de ploeg zou komen dat de laatste punten zeker in Oostwold zouden kunnen blijven. In de tweede helft ging het gelijk op en had OWK zeker een aantal mooie kansen om op voorsprong te komen, maar dit mocht echter niet zo zijn. Halverwege de tweede helft wist de Meeuwen een gaatje te slaan van elke keer 2 à 3 en uiteindelijk 4 doelpunten. Dit gaatje wist de CINX-formatie echter niet meer te dichten en was het dus ook bij het 1e team tijd voor de publiekswissels. Als eerste mocht Jannine Schuitema onder luid applaus naar de kant en ontving ze haar bos bloemen van Samantha Noordhof en het welverdiende biertje! Hierna was het de beurt aan Nienke Wobbes, ook zij ging onder luid applaus naar de zijlijn en kreeg ook haar bos bloemen van Elise Mellema en ook haar biertje stond klaar. Als laatste van de basisspelers ging Gert Schuitema onder luid applaus naar de kant. Hij werd door dochter Jet en zoon Guus uit het veld gehaald met een mooie roos en dit resulteerde in tranen bij de aanvoerder. Hierna ontving hij zijn bos bloemen van Joost Mellema. De eindstand was uiteindelijk 17-21 voor de Meeuwen, maar dit was niet het belangrijkste van vandaag. Na afloop werd er namelijk met mooie woorden afscheid genomen van de spelers Rene Buring, Hannah Mekkes, Femke Sikkema, Nienke Wobbes, Jannine Schuitema en Gert Schuitema. Ze gaan allemaal een stapje terug doen naar het 5e team of stoppen. Nadat er afscheid van de spelers was genomen werd er ook afscheid genomen van de trainers Gerard Nienhuis en Ljibbe Kuipers.

Na alle mooie woorden werd er gezamenlijk de dag afgesloten met een lopen buffet en de vele drankjes. De kleine vereniging OWK mag trots zijn wat er allemaal is bereikt!

Alle foto's van de wedstrijd staan hierboven bij het kopje: onze club en dan foto's en video's.

 

Afdrukken