Gaveboules Nieuws

Geen regenponcho's dit jaar bij het 3e Jeu de Boulestoernooi

Uit: Journaal dag 4 High 5, vrijdag 2 september 2016

Om 17:45 waren de deelnemers aanwezig en kon het 3e Jeu de Boules toernooi (georganiseerd door kv OWK) beginnen. Op vijf banen speelden de 27 deelnemers in vier verschillende poules de eerste vier ronden van het toernooi waarna in de ronden 5 t/m 9 de nummers 1 (en beste nummer2) gingen strijden in een vervolgpoule voor de 1e plaats, de nummers twee en de beste nummer 3 voor de zesde prijs, de nummers drie en nummer 4 voor de tiende prijs.

De strijd was in volle gang toen het weer toch even leek om te slaan. Ronde 8 was bezig en de lucht betrok en de eerste klap viel. Tenbehoeve van de veiligheid werd er dan ook direct door de spelbegeleider besloten het toernooi te staken en de boel snel op te pakken. En dat dit snel gaat met vereende krachten dat bleek. Alle spelers, gingen als een razende Roeltje bij de banen langs en voordat ik het wist waren alle spullen opgeruimd en konden we veilig en droog de Gaveborg in. Zodoende ook de complimenten aan alle spelers, het is mooi te zien wat je samen allemaal kan doen.

Het abrupte einde van het toernooi had natuurlijk enige gevolgen voor de einduitslag maar met een punten toekenning aan de teams van de wedstrijden die nog moesten spelen, bleek de einduitslag een goede weergave van de werkelijkheid.

Hekkensluiter op nr 13 waren Froukje en Nico Meijer, nr 12: Dineke Bueving en Gepke Walda, nr 11: Lineke Tilman en Arie de Groot, nr 10: Ina Akkerman en Max Bezema, nr 9: Jannie ter Veer en Marga Homan, nr 8 Jannie de Jager en Alie Kamstra, nr 7 Greetje en Douwe Noordhof, nr 6: Klaasje van Til en Jaap Kroodsma, nr 5: Doety Valk/Swannet Pops en Hotze Pops, nr 4: Lilian en Wolter de Vries, Nr 3 Hennie de Groot en Roel Zee.

Uit handen van de ACO ontvingen Derk en Willie Feenstra een leuke prijs aangeboden door Bloemenmozaïek Hoogkerk. De nummer 1 was niet helemaal onverwachts. Elk jaar heb je uitschieters en dit jaar waren dat Janine van der Sijde en Roel Valenteijn die met mooie scores de eerste plaats van het 3e Jeu de Boules toernooi in de wacht sleepte. Allen van harte gefeliciteerd en lekker genieten van mooie bloemen van Bloemenmozaïek uit Hoogkerk en de schoonheidsbehandelingen van Weldaad uit Oostwold.

meer foto's van het 3e jeu de boules Toernooi

Afdrukken