In 2e helft wordt Hoogkerk 3 wakker maar kan OWK 2 niet van de punten afhouden

Waar het vlaggenschip van OWK op een redelijk frisse zaterdagavond mocht aantreden tegen Heerenveen, kon het tweede team op zondag tegen Hoogkerk 3 de thermoshirts en leggings thuis in de kast laten liggen.

Coach Sjoerd Lap, die zijn bespreking voor de wedstrijd graag begint met een weeranalyse waar Piet Paulusma jaloers op zal zijn, benadrukte dat het vandaag aan de weersomstandigheden in ieder geval niet zou kunnen liggen en hamerde daarom op inzet, scherpte en vertrouwen in elkaar.

Het eerste aanvalsvak met daarin: Rene Buring, Astrid Hoetjer, Joeri Wiersma en Jannine Roffel, wisten door mooi dynamisch spel de eerste aanval om te zetten in een goal. De goal mag worden bijgeschreven op naam van Rene Buring. Echter, Hoogkerk had hierop vrijwel gelijk een antwoord.

Het tweede aanvalsvak met daarin: Sander Lap, Femke Sikkema, Gerard Nienhuis en Samantha Noordhof, lieten zien dat ook zij niet van plan waren zich het kaas van het brood te laten eten vandaag. Sander Lap zette de stand met een loepzuiver afstandschot op 2-1.

Afgelopen week werd Femke Sikkema door de griep geveld, maar vandaag wilde zij wel graag starten. Na een aantal minuten moest zij toch naar haar lichaam luisteren en (even) rust pakken. Nicole Gremmer kwam voor haar in het veld.

Waar bij OWK mooie dynamische aanvallen werden opgezet en zij lieten zien dat een ieder mee kan scoren, moest het bij Hoogkerk 3 vooral komen van verre afstandsschoten, de rust werd dan ook in gegaan met een mooie ruststand van 12-5.

In de rust werden er door coach Lap complimenten gemaakt voor het spel, maar benadrukte ook dat we Hoogkerk vanmiddag niet de indruk moesten geven dat er nog iets te halen viel. Fouten in de verdediging eruit, de juiste mensen verdedigen en zelf snel twee goals maken na de rust, was de doelstelling.

Echter, de eerste vier goals die na rust vielen waren voor onze gasten. Stand Aan OWK nu de taak zich te herpakken. Arjan Kiewiet mocht het stokje overnemen van Rene Buring en Femke Sikkema voelde zich voldoende uitgerust en kwam weer in het veld voor Astrid Hoetjer. Er werden nog een aantal mooie aanvallen opgezet en ook verdedigend leek de zaak wat meer op orde. Het na de rust wakker geworden Hoogkerk, werd al snel bedwongen en OWK kon het gat opnieuw weer vergoten naar ene eindstand van 21-15.

De derde helft verliep al even voorspoedig als de eerste twee. Het terras van de Gaveborg had nog de nodige zonnestraaltjes te bieden. Op naar volgend weekend, wanneer de selectie met beide teams aantreedt op de zaterdagmiddag. OWK 1 zal aantreden in de Hoeve om 15:30 en OWK 2 om 17:00 in Grou tegen Mid Fryslan.