OWK 1 domineert in laatste veldwedstrijd van 2017

Oostwolmers winnen duidelijk van de Walden.

In de laatste veldwedstrijd van 2017 stond er voor OWK 1 een belangrijke wedstrijd op het programma tegen de Walden 1. Beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd op vier punten. OWK stond de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score en via een 12-10 ruststand werd er uiteindelijk gewonnen met 20-15.

In de eerste helft begonnen beide ploegen aardig aan de wedstrijd. Er werd om en om gescoord tot aan een stand van 4-4. Het eerste aanvalsvak van de roodwitten had de zaakjes goed onder controle en controleerde de wedstrijd. Echter was het eerste verdedigingsvak niet geheel bij de les, waardoor de Walden telkens bij kon blijven. Toen vervolgens ook dit vak steeds beter in haar spel kwam, was het OWK dat de lakens uitdeelde. Via een tussenstand van 8-4 werd de pauze bereikt met een 12-10 voorsprong. Natuurlijk was de wedstrijd nog niet gespeeld, maar als OWK het baltempo hoog zou houden was er een grote kans om de twee punten in Oostwold te houden.

In de tweede helft bleef de CINX-formatie de baas over de tegenstander. In het ene vak werd het kenmerkende dynamische spel gespeeld en in het andere vak werd meer het zakelijke korfbal gespeeld. OWK kende geen problemen meer met de tegenstander en via een 17-11 voorsprong werd er uiteindelijk afgefloten bij een 20-15 eindstand. Twee belangrijke punten waarmee OWK naar de 5e plaats klom op de ranglijst. Zo werd het eerste gedeelte van het veld afgesloten met zes punten. Het bleef nog lang gezellig in de kantine met bier, bitterballen en salade, om vervolgens bij familie Lap, familie Feenstra of in de stad deze dag af te sluiten.