Geen makkelijk begin voor OWK en combi jeugdteams in 2018

In de eerste week van 2018 werd direct het korfballen lekker fanatiek opgepakt. Op de midweek na, kwamen alle teams binnen de lijnen.

Combi C2 had het erg lastig tegen het sterke LDODK C3, met een 3-10 verlies moesten zij de meerdere erkennen in de Gorredijksters.

De combi C1 blijft lekker op koers tegen Korwi C1. In een mooie thuiswedstrijd winnen zij met 9-4

Ondanks een goede inzet deze eerste wedstrijd van het jaar, is Noordenveld B2 deze dag iets te sterk voor onze combi B3. Noordenveld wint met 6-9.

ook de Combi B2 kan nog niet haar draai in 2018 vinden en kan de korf niet makkelijk vinden waardoor de wedstrijd tegen Udiros B2 wordt afgefloten met een 4-6 verlies.

De Graneat B2 kan geen weerstand bieden tegen ons combiteam. Hiermee verstevigd het combiteam B1 haar positie op de ranglijst. Er wordt met 4-2 gewonnen in de Rodenburghal.

Het werd spannend in de Gaveborg van Oostwold. Met een 9-11 eindstand, moest OWK D1 uiteindelijk haar meerdere erkennen in het mooie D1 team van WWMD.
Ondanks dit puntjesverlies blijven de jongsten van OWK op een mooie 2e plaats in de poule.

OWK A1 zet in Heerenveen in de eerste wedstrijd van 2018 de stijgende lijn door. Ondanks dat de scherpte, in eerste helft nog wat lastig gaat ...rust 9-7, wordt mooi gewonnen met 15-18.

De hele wedstrijd tussen OWK 3 en KIOS 3 ging het gelijk op. Wie uiteindelijk de wedstrijdpunten zou bemachtigen, was niet te voorspellen.
OWK kreeg veel kansen maar kon deze niet altijd succesvol afronden. Na een 10-12 rust, wist OWK 3 dat zij in de tweede helft scherper moesten worden. Ook in de 2e helft bleef het spannend, maar wist OWK op belangrijke momenten hunzelf niet voldoende te belonen. Hierdoor kon uiteindelijk KIOS met de winst huiswaarts gaan met de eindstand 20-21.

OWK 2 kon de zegereeks van 2018 niet voortzetten, deze zondag tegen het Amsterdamse AW.TV. Het lukte de CINX spelers maar niet in hun vertrouwde spel te komen. De onscherpte hielp hier niet bij. Hierdoor werd het qua stand spannender dan nodig. Na een ruststand van slechts 9-9, kon ook de coach de scherpte niet aanwakkeren en werd uiteindelijk het eerste verlies in deze zaalpoule geïncasseerd...eindstand 19-21. Hiermee geeft OWK 2 de koppositie in de poule over aan concurrent Mid Fryslân 2.  Met slechts 1 wedstrijdpunt achterstand, natuurlijk nog alle mogelijkheden voor een bijzondere slot als debutant in de 1e klasse van de zaal.

OWK 1 vloog uit de startblokken tegen De Hoeve en het werd binnen "no time" 9-1. OWK scoort hierna moeilijk en gaat de rust in met 14-10. De Hoeve geeft in de 2e helft meer druk en scoort mee. Inhalen van de Oostwomers gebeurd niet. OWK wint met 24-20.