Puntje verlies in Heerenveen voor OWK 2

Op zaterdag 27 januari stond de return tegen Heerenveen 3 op het programma. De thuiswedstrijd werd relatief makkelijk gewonnen door de ploeg uit Oostwold. Helaas zit de promovendus in een lastige fase en vindt het zichzelf, na een tijdje trotse koploper te zijn geweest, inmiddels terug op een vijfde plaats in de eerste klasse. Hierdoor zal er elke week met meer dan 100% de wedstrijd moeten worden in gegaan, om zo snel mogelijk definitieve handhaving veilig te stellen.

De wedstrijd, tegen het in het mooie Friese tenue spelende Heerenveen, begon gelijk opgaand. Hoewel het OWK 2 was die steeds een kleine voorsprong nam, stond er na 20 minuten een 7-7 tussenstand op het scorebord. In de laatste tien minuten van de eerste helft vielen de doelpunten iets makkelijker aan OWK-zijde, waardoor er gerust werd met een verschil van vier punten, 10-14. Dat de voorsprong niet iets groter was had OWK 2 vooral aan zichzelf te danken.

Na rust was het OWK 2 die het gaatje vergrootte, maar in plaats van door te drukken knokte Heerenveen zich terug in de wedstrijd waardoor er met nog een kwartier te gaan 17-17 op het scorebord stond. In het laatste kwartier had de wedstrijd beide kanten op kunnen vallen, maar door een matig schotpercentage aan beide kanten bleef het spannend. OWK mocht zich heel even de gelukkigste prijzen door vlak voor tijd de 20-19 te maken. Na in de laatste minuut een strafworp te missen, maar daarna alsnog de gelijkmaker te produceren wist Heerenveen er een gelijkspel uit te slepen, 20-20.

Al met al een licht teleurstellende uitslag voor de ploeg uit Oostwold. Aankomende zondag kan thuis tegen HKV/Ons Eibernest 3 definitieve handhaving veilig gesteld worden. De wedstrijd zal om 13:10 beginnen in de Rodenburghal te Leek. Voorafgaand zal OWK 3 aantreden tegen OKO 2 om 11:55.