OWK 2 hield het hoofd koel in laatste spannende fase tegen HKV/Ons Eibernest 3

Nadat het vlaggenschip van OWK op zaterdag de punten had gedeeld met Amicitia en OWK 3 in het voorprogramma helaas verloor van OKO 2, was het zondag 4 februari de beurt aan OWK 2 om de volle winst binnen te slepen in de thuiswedstrijd in de Rodenburghal tegen HKV/Ons Eibernest 3.

De uitwedstrijd stond nog in het geheugen van menig speler gegrift. Of dit kwam door het feit dat de scheidsrechter vijf minuten voor het einde besloot de wedstrijd tijdelijk te staken, of door het feit dat zelfs de Hagenezen niet bestand waren tegen het credo “elke kantine in de competitie als laatste verlaten” laat ik even in het midden. De wedstrijd zelf was toen behoorlijk fysiek, die uiteindelijk eindigde in winst voor OWK 2.

De thuiswedstrijd zou OWK 2 er dus ook vol in moeten gaan om de winst binnen te halen. Na een voor een enkeling lange 3e helft van de zaterdagwedstrijd werd het tijd om te knallen.

Het begin van de wedstrijd liet echter een geheel ander beeld zien. OWK 2 begon slap en futloos aan de wedstrijd en had geluk dat HKV/Ons Eibernest niet met scherp schoot. Na een kwartier spelen stond er een schamele 2-5 op het scorebord. Daarna rechtte OWK de rug en vielen de goals iets makkelijker. Na de 4-5 EN de 5-5 van Arjan Kiewiet en de 7-6 en 8-6 van Rene Buring, werd er gerust met een 8-6 stand.

In de rust was coach Sjoerd Lap positief. Het begin was te slap, maar het terug knokken in de wedstrijd deed vermoeden dat er twee punten behaald gingen worden. Er moest met minimaal net zoveel energie de 2e helft ingegaan worden om te laten zien dat de Hagenezen met 0 punten huiswaarts zouden keren.

De tweede helft begon voortvarend, na zes minuten stond er een comfortabele 11-6 op het scorebord. Hierna was het stuivertje wisselen qua doelpunten en leek OWK op weg naar een redelijk simpele zege. Echter de Hagenezen gaven zich nog niet gewonnen. OWK kon zich gaan opmaken voor een Haagse twintig minuten waarin er een wissel plaatsvond bij HKV/Ons Eibernest waar OWK het lastig mee had. Er werden door de CINX formatie verkeerde keuzes gemaakt en er werd teveel de confrontatie opgezocht aldus de scheidsrechter. Hierdoor kwam HKV/Ons Eibernest terug van 16-11 tot zes minuten voor tijd op 16-15. HKV/Ons Eibernest probeerde nog een tactische wissel toe te passen, maar door lang aanvallen kwam deze wissel te laat. In de laatste minuut kende de scheidsrechter een strafworp toe en was het de altijd koelbloedige Joeri Wiersma die de eindstand op 17-15 bracht.

Al met al een wedstrijd waarin OWK 2 liet zien dat het zich terug kan knokken in een wedstrijd en het hoofd koel kan houden. Na afloop werd ook hier natuurlijk de 3e helft gewonnen en werd HKV/Ons Eibernest 3 uitgezwaaid voor de lange reis terug naar Den Haag.

De volgende wedstrijd van OWK 2 zal zijn a.s. zondag tegen Groen-Geel in Wormer.

Met video's van enkele goals op onze Facebookpagina.