OWK verhoogt de druk op nummer 1 in de overgangsklasse Mid Fryslan

OWK verhoogt de druk op nummer 1 in de overgangsklasse Mid FryslanDe CINX formatie uit Oostwold wist na het winnen van Mid Fryslan 1 zaterdag, dat er deze zondag gewonnen moest worden om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. Voorafgaand aan deze laatste thuiswedstrijd van OWK, wist AKC uit Almelo dat zij veilig zijn en had OWK als doel natuurlijk de volle druk op topfavoriet Mid Fryslan te houden. Coach Patrick Aalders gaf daarom in de voorbespreking aan dat er uit moest worden gegaan van het eigen kunnen en het belangrijk is het rendement te halen. AKC bleek bij de start van de wedstrijd er echter minder zin in te hebben dan de OWK-ers. OWK behaalde haar rendement in de beginfase niet waardoor de scores gelijk op gingen. Toen de OWK-trein echter eenmaal begon te lopen, kwam AKC er niet meer aan te pas. Na een tussenstand van 2-4 nam het tweede aanvalsvak van OWK de ploeg bij de hand, waarna het eerste aanvalsvak dit netjes overnam. OWK liep makkelijk uit naar een 7-4 voorsprong. Na de 7-5 van AKC namen de Oostwolmers het heft nog meer in eigen handen, 9-5. Het was met name Frans Wobbes in deze fase, die zijn vak meenam in de scores. Inmiddels was Femke Sikkema in het veld gekomen voor de zieke Tessa Lap. AKC bleef tot 11-8 in het spoor van het vlaggenschip van OWK, maar daarna nam OWK het heft definitief in eigen handen en liep uit naar vier doelpunten voorsprong. Vervolgens werd met mooi spel en mooie goals verder uitgelopen naar een 17-9 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft werd er om en om gescoord en werd de ruststand 21-11.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de doelstelling van vandaag, namelijk winnen, behaald was. Nu moest het team in de 2e helft doordrukken om de druk bij Mid Fryslan nog wat hoger te leggen en een mooie uitslag neer te zetten voor het thuispubliek .

De eerste tien minuten na de rust wilden de ballen bij OWK opnieuw niet vallen. Hierdoor was deze fase van de wedstrijd voor het publiek allerminst aantrekkelijk. AKC kon het de verdediging van OWK niet moeilijk maken en OWK maakte verkeerde keuze en wist niet meer raak te schieten, De wedstrijd leek dood te bloeden. Na een time-out van coach Patrick Aalders werd het spel weer opgepakt. Met het herkenbare dynamische en snelle OWK spel wisten de Oostwolmers weer te scoren. Door mooie aanvallen en goede doelpunten liep OWK uit naar een 26-14 voorsprong. Nadat de wissels Arjan Kiewiet en Sander Lap het veld betraden voor Frans Wobbes en Niels Lap , kwam er weer wat leven in het spel van OWK. De laatste tien minuten kon er daardoor verder uitgelopen naar een 36-16 overwinning. Door deze overwinning blijft OWK in het spoor van de koploper in de overgangskasse Mid Fryslan.

Vooraf aan deze competitie was de OWK-doelstelling handhaving , maar ook de laatste wedstrijd maakt de CINX- formatie als promovendus, nog steeds kans op het kampioenschap in de overgangsklasse. De druk ligt de komende weken dan ook vol op de schouders van topfavoriet Mid Fryslan. OWK 1 zal de laatste wedstrijd bij De Hoeve 1 natuurlijk willen winnen en zijn dan in afwachting van de uitslag bij Amicitia 1 – Mid Fryslan 1.

We kunnen alle steun gebruiken in onze eigen wedstrijd in Noordwolde en hopen dus dat er een hoop supporters zullen afreizen naar Noordwolde.