OWK 2 schiet met scherp tegen de Walden 3

Nadat er vorige week twee punten waren verloren in Wormer na een goede wedstrijd, wilde OWK 2 vandaag koste wat kost winnen van de nummer 7 van de reserve 1e klasse. Ondanks dat OWK zich al veilig had gespeeld en het gat naar de bovenste plaatsen net iets te groot geworden was, wilde het 2e team met een goed gevoel de zaalcompetitie in de thuishal afsluiten.

Voor aanvang van de wedstrijd staat de Friese tegenstander van deze zaterdag op een gedeelde 7e plaats, samen met HKV/Ons Eibernest. De Walden 3 moest dan ook van OWK winnen om zich te handhaven in de reserve 1e klasse. Het beloofde dus een leuke pot te worden met twee teams die voor de winst zouden gaan. Speelster van OWK 2, Femke Sikkema, motiveerde de ploeg nog maar eens voor de wedstrijd door haar bekende kreet ‘we maken ze kapot’ (figuurlijk) ter tonele te brengen.

Het begin verliep wat stroef aan de kant van de Oostwolmers. Er werd (nog) niet met scherp geschoten en er werden verkeerde keuzes gemaakt. Gelukkig was OWK 2 verdedigend wel scherp waardoor er niet tegen een achterstand aangelopen werd. Naarmate de eerste helft vorderde verbeterde het spel van OWK, wat resulteerde in een comfortabele voorsprong bij rust van 14-7. Het beoogde spelletje wat coach Sjoerd Lap graag wil spelen, werd regelmatig op de mat gelegd door de CINX-formatie uit Oostwold. Er werd gespeeld met een hoog baltempo, veel beweging, veel schoten en dus veel goals. In de rust werd er op gehamerd dat we dit door moesten zetten in de tweede helft en zeker niet moesten verslappen.

Dit werd door de spelers goed opgepakt en in de tweede helft werd doorgegaan met scoren. Vooral Kollummer Arjan Kiewiet schoot met scherp. Na een kwartier in de tweede helft, die door OWK gecontroleerd werd, mochten er drie junioren hun opwachting maken in het 2e team. Hierdoor werd het vak gemiddeld meteen 6 jaar jonger. De junioren speelden erg goed en lieten mooi spel zien. Dit belooft wat voor het volgende seizoen, wanneer zij zullen aansluiten bij de selectie. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 28-12.

Een mooie uitslag, vooral omdat het de laatste weken wat minder ging. Hier kan vertrouwen uit gehaald worden voor de laatste zaalwedstrijd in Amsterdam tegen AW/DTV 3, maar vooral voor het veld waar het tweede nog volop mee doet om het kampioenschap.