"Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?" deel 6 van 8

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWK#sportplezier OWK D1In het kader van "de Week van het Sportplezier" is hier al de zesde editie van de rubriek: ”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?”

In de overgang van de zaal en het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de OWK teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. Na de Combi C1, C2, B1, A1 en B2 is het vandaag de beurt aan de spelers en trainer/coaches van OWK D1. Binnenkort hopen we de B3 en de kabouters in de spotlight te kunnen zetten.

OWK D1

De jongste competitiespelers binnen OWK zijn de D1. Dit jonge energieke team, heeft een mooie najaarscompetitie van het veld neergezet. In een poule met zeven tegenstanders was het elke week strijden om de punten. De ene keer ging dit makkelijker dan de andere keer. De najaarscompetitie werd afgesloten met een mooie gedeelde derde plaats, maar vooral met een grote groeispurt van alle spelers.

In de zaal kwam dit direct tot uiting. Ook hier was de poule groot en wist OWK D1 spannende wedstrijden neer te zetten. Het kampioenschap lag niet binnen de mogelijkheden, Altijd Kwiek was oppermachtig en verloor geen wedstrijd. OWK daarentegen deed het super en wist de zaal af te sluiten met een tweede plaats en 16 wedstrijdpunten. Voor de voorjaarscompetitie zal OWK D1 uitkomen in een poule van vier. De eerste wedstrijd zal uit gespeeld worden op zaterdag 31 maart tegen NQL D1.

Na een korte omschrijving van de trainers en coaches van OWK D1, volgt hieronder een leuke omschrijving van alle D1 spelers door trainer/coach van OWK D1 Niels Lap.

DE TRAINERS EN COACHES VAN OWK D1

Jan Batteram

OWK D1 #sportplezierVanaf het begin van het seizoen is Jan coach van OWK D1. Jan is de ouwe rot in het vak. Zelf heeft hij lang gespeeld in de selectie van OWK en meerdere kampioenschappen binnengesleept met zijn team. Nog een paar seizoenen heeft Jan het derde versterkt, maar inmiddels is hij aan de korfballijn te zien. Jan is een positieve trainer en samen met de andere twee trainers hebben ze dit seizoen al grote stappen gemaakt met OWK D1.

 Niels Lap

OWK D1 #sportplezier

Niels is een echte Oostwolmer en van jongs af aan korfballer bij OWK. Hij speelt in de selectie en is hier een echte sfeermaker en iemand die het team bij elkaar houdt. Als trainer is hij erg gezellig en enthousiast met de jonge spelers. Hij weet altijd de spelers die even geen zin hebben wel weer mee te slepen.

 

Hannah Mekkes

#sportplezier OWK D1 Na meerdere seizoenen de vaste kracht te zijn geweest in het D1 kader, heeft Hannah het stokje een beetje overgedragen. De groep is zo leuk dat ze nog graag de training verzorgt. Hannah is speelster van de selectie en hierin een sterke paaldame. Haar lerares eigenschappen worden vaak aangesproken bij deze gezellige, fanatieke en energieke team.

Manon de Vries

OWK D1 #sportplezier

Manon heeft gedurende het seizoen het trainer/coachkader van de D1 versterkt. Erg leuk, omdat zij samen met Niels, Hannah en Jan op de trainingen en tijdens de wedstrijden een mooi team vormen voor deze energieke D-ers. Manon speelt zelf in de junioren en schiet daar makkelijk en graag, een balletje raak. Zij zal, net als de andere junioren, volgend seizoen de overstap maken naar de senioren. Het trainer- en coachschap voor de D1 is hier een mooi begin van.

 

DE TOPPERS VAN OWK D1

Jun Batteram

#sportplezier OWK D1Jun is één van de grote talenten in dit enthousiaste team van jonge korfballers. Hij is zeer snel en heeft een goed schot. Daarnaast is Jun erg fanatiek en heeft hij een hekel aan verliezen. Soms gaat hij zo op in het spel, dat hij even zijn medespelers vergeet. Jun is vaak te zien bij de wedstrijden van de selectie, waarna hij natuurlijk na het fluitsignaal zelf ook even een balletje omhoog gooit.

Nevada Dijkhuizen

#sportplezier OWK D1

Nevada is een specialist in verdedigen. Een tegenstander heeft een lastige wedstrijd tegen Nevada. Door haar focus kan zij een tegenstander helemaal lamleggen. Rond de korf pikt zij haar doelpunten mee, maar dit kan nog veel meer. Samen met medespeler Jun is zij vaak supporter bij de wedstrijden van de selectie.

 

Roxanna Dirks

#sportplezier OWK D1

De lengte en verdedigende kwaliteiten van Roxanna zijn uitzonderlijk, vrijwel elke tegenstander komt niet los van deze D-er. Ook in de rebound, zowel in de aanval als verdedigend, vangt ze enorm veel ballen af. Een kracht die erg belangrijk bleek te zijn tijdens de spannende wedstrijden. Haar enthousiasme werkt zeer aanstekelijk en ze gaat er altijd voor 100% voor. Roxanna is een ware aanwinst voor het team!

 

 Robin Hoexum

#sportplezier OWK D1

Robin is één van de hardste werkers van de D-ers. Regelmatig lijkt het veld voor hem te klein. Hij vliegt door de veld. Verdedigend is Robin, voor menig tegenstander een plaag. Hij onderschept veel ballen en weet deze dan mooi richting de aanval te spelen. Soms heeft Robin een beetje moeite om bij de les te blijven, maar wat wil je ook met zoveel energie en aanstekelijke enthousiasme!

 

Veerle Oudeweme

#sportplezier OWK D1

De kleinste van het stel is Veerle, maar dit is zij zeker niet in haar spel! Veerle is altijd fanatiek en werkt enorm hard. Op de training wint ze menig schotspelletje en in de wedstrijd hebben haar tegenstanders vaak moeite met haar. Veerle is namelijk zo snel dat als je even omkijkt, Veerle opeens aan de andere kant van het veld staat.

 

Niels Posthumus

#sportplezier OWK D1

Niels is de stille kracht van het team. Hij is een echte doorzetter die je nooit hoort klagen. Zijn sterkste kwaliteit is zijn passing. Menigmaal zet hij hiermee zijn teamgenoten vrij voor de korf. Maar laat Niels nooit vrij, want hij zal zeker zijn schot afronden en een mooie score neerzetten. Net als alle andere heren uit de D1 is ook Niels een voetballer. Sportief kun je hem dus zeker noemen!

 

Thomas de Wert

#sportplezier OWK D1

Thomas is zeer fanatiek in het veld, hij wil altijd winnen. Zijn zeer goede techniek is opvallend en ook zijn lekkere schot zorgt voor menig doelpunt. Als Thomas het op de heupen heeft vliegt echt elke bal door de korf! Verdedigend heeft hij wel eens moeite om scherp te blijven en zijn heer echt uit te schakelen, maar als je zoveel goals maakt is dat ook wel begrijpelijk.

Afdrukken