Opnieuw puntensucces voor kampioenskandidaat OWK 2

Opnieuw puntensucces voor kampioenskandidaat OWK 2Zondag 22 april stond er weer een echte Groningse derby op het programma. OWK 2 moest het als koploper in de reserve 2e klasse, opnemen tegen Hoogkerk 3. Op papier zou dit geen probleem moeten zijn, maar een wedstrijd tegen Hoogkerk is nooit makkelijk. Bij winst zou er een belangrijke stap richting het kampioenschap gemaakt worden.

De wedstrijd kwam vrij traag op gang. Na een kleine vijf minuten spelen gaf het scorebord nog maar een 1-1 stand aan. OWK had in de aanval vrij veel ruimte om tot schot te komen, omdat Hoogkerk inzakte om verdedigende rebounds te pakken. De spelers van OWK lieten zich teveel verleiden en schoten vaak. Echter was het schotpercentage vandaag niet bijster hoog. Dit zorgde ervoor dat het na twintig minuten spelen nog maar 3-5 stond. Belangrijk was om schoten uit te gaan stellen en allemaal voor een lopende rebound te gaan. Het laatste kwartier van de eerste helft lukte dit beter en werd gerust met een 7-13 voorsprong.

Coach Sjoerd Lap was (geheel terecht) niet bijzonder tevreden met het vertoonde spel. Hij stuurde zijn ploeg met wat tactische aanwijzingen het veld in, en beloofde een meter bier als de dertig goals gehaald zou worden.

Door de hoge temperatuur op deze zondagmiddag zagen de spelers dat vooruitzicht wel zitten. Vijf minuten na rust gaf het scorebord 7-17 aan, en was de wedstrijd gespeeld. Echter bleek dat de CINX-Formatie de dertig vandaag niet zou halen. Ook als OWK mooi speelde, met uit de ruimte voorsnijden, opendraaien en het schot pakken, vielen de goals niet. Uiteindelijk besloot coach Sjoerd Lap een paar junioren te laten warmlopen, aangezien die vorige wedstrijd tegen NQL zij er in slaagden om wat nieuwe energie binnen de lijnen te brengen. Marloes de Haan, Joost Mellema en Dylan Noordhof hadden wederom een prima invalbeurt. Joost Mellema bleek achteraf als enige OWK-er een heel behoorlijk schotpercentage te hebben. Van afstand legde hij vier maal aan en peunde hem er daarvan drie keer in, waaronder de laatste twee goals van deze dag. Einduitslag 10-22.

Na een succesvol weekend voor de selectie van OWK, kan het team nu verdiend twee week uitrusten. Op zaterdag 12 mei staan de eerstvolgende thuiswedstrijden op het programma. OWK 2 speelt om 17:30 een kampioenswedstrijd tegen concurrent Mid-Fryslân. Als voorprogramma speelt OWK 1 tegen De Hoeve 1 om 16:00. Bij beide wedstrijden kunnen we de steun goed gebruiken. Na afloop verwachten we een mooi feestje te kunnen vieren.

Foto: Jolanda Lap

Afdrukken