OWK-ers en Combispelers actief in Eindhoven en Nijverdal

Het jaarlijkse RTC Toernooi is normaliter op Koningsdag. Omdat in 2018 Koningsdag op vrijdag valt en KNKV het onwenselijk vindt een toernooi te laten spelen daags voor een competitieronde zijn de RTC toernooien dit jaar gespeeld op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei. Op drie locaties in Nederland hebben de talenten van Nederland elkaar ontmoet om met en tegen elkaar te strijden om de titel.

Marit Kant en Jorien Postma (combiteam B1) traden aan met hun Groningen U15 in Eindhoven. Voor Groningen U13 kwamen Jun Batteram (OWK D1) en Sem Visser (combi C1) in Nijverdal binnen de lijnen.

Hieronder is een korte omschrijving en foto's van alle wedstrijden van Groningen U13 en U15 die dankzij de appjes van het meegereisde publiek tijdens het toernooi geplaatst zijn en zo een actuele update gaven van de verrichtingen van onze toppers.

Ronde Tijd       Uitslag Omschrijving Foto

Eindstand Groningen U13 en Groningen U15

De RTC Toernooien in Nijverdal U13 en Eindhoven U15 zitten erop. Beide Groningen teams hadden het zwaar tijdens deze landelijke veldtoernooien.

Groningen U13 met Jun Batteram (OWK D1) en Sem Visser (Combi C1), sloot het zware toernooi af met een 12de plaats.  Hoewel de ballen er door deze jonge groep niet makkelijk ingingen, heeft het team zeer goed gespeeld. De regelmatige trainen hebben zeer zeker hun vruchten afgeworpen. Nog een klein beetje groeien en volgend seizoen zal de weerstand van Groningen U13 zeker ook doelpuntmatig gevoeld worden door de landelijke tegenstanders. Vermoeid maar zeker voldaan en trots op hunzelf zal het team huiswaarts keren en uitkijken naar de selecties van het nieuwe seizoen waarin ze allemaal natuurlijk weer een gooi gaan doen om in een van de Groningen RTC Teams te komen.

Groningen U15 met Marit Kant en Jorien Postma (Combi B1), hebben zeker hun best gedaan deze dag in Eindhoven. Het team had veel moeite met de de tegenstand uit de rest van het land. Hierdoor konden ze niet altijd het gewenste spel op de grasmat leggen en bleef het soms lastig om de pit erin te houden. Een betere klassering dan de achtste plaats, zat er voor nu dan ook even niet in.

Maar met veel nieuwe ervaringen kunnen ook deze toppers weer tevreden en trots huiswaarts keren en kijken naar het volgend seizoen waarin ook zij weer een gooi zullen gaan doen om in een van de Groninger RTC Teams te komen.

Alle ontvangen foto's:

U13 RTC Toernooi met Jun Batteram en Sem Visser in Nijverdal

U15 RTC Toernooi met Marit Kant en Jorien Postma in Eindhoven

R11 Eindhoven 16:30 Groningen U15 - Zuid U15 1-6

De wedstrijd om klassering voor Groningen U15 is gestart met Jorien in de basis en al snel kwam ook Marit binnen de lijnen.

Na een ruststand van 1-3 bleek al snel dat, net als bij Groningen U13, ook de energie bij U15 er niet meer was.

Zuid U15 kon nog even scoren, maar wist na zo'n zwaar toernooi,  ook het aantal doelpunten uit de poulewedstrijd tegen de Groningers niet meer te benaderen. De laatste wedstrijd van het RTC Toernooi voor Groningen U15 werd afgesloten met 1-6.

RTC Toernooi U15 Eindhoven

R11 Nijverdal 16:10 Groningen U13 - De Vallei U13 4-14

De wedstrijd om de 11de plaats voor Groningen U13 wordt gespeeld tegen De Vallei U13. Jun en Sem beginnen beide in de basis.

Na alle wedstrijden is de pijp uit bij Groningen U13, ze kunnen geen weerstand meer bieden tegen de Valleien en verliezen de laatste wedstrijd met 4-14.

RTC Toernooi U13 te Nijverdal

R11 Eindhoven 15:20 Groningen U15 - Friesland U15  3-13

De Poule rondes zijn gedaan, in ronde 11 speelt Groningen U15 tegen Friesland U15 met Marit binnen de lijnen en Jorien op de bank. Onder het genot van een heerlijk zonnetje proberen de Groningers het tij te keren maar met een ruststand van 1-5 voor Friesland. Lijken ook de Friezen dit moment te sterk voor de Groningers.

In de tweede helft komt de vuist van Groningen maar niet. De Friezen zetten door en maken er een 3-13 eindstand van.

RTC Toernooi U15 te Eindhoven

Eindhoven 15:00 Teamfoto   Groningen U15   Groningen U15 tijdens RTC U15 Toernooi te Eindhoven RTC Toernooi U15 te Eindhoven

R9 Nijverdal 14:50 Groningen U13 - Het Oosten U13 4-16

De vijfde en laatste poulewedstrijd voor Groningen U13 is tegen Het Oosten U13. Jun zit de hele wedstrijd als reserve en Sem speelde tegen Het Oosten.

Al snel was er een 2-12 achterstand, die niet meer in te halen was. De vijfde wedstrijd konden de Groningers nog weinig inbrengen en speelden dan ook niet meer hun beste wedstrijd. Eindstand 4-16.

Eindhoven 13:45

Groningen U15 is even toe aan een versterking. Pas om 15:20 zal Groningen weer aantreden dus een tosti of een warm broodje gaat er wel in.

R7 Nijverdal 13:30 Rijnland U13 - Groningen U13 3-10 De vierde wedstrijd van Groningen U13 is tegen Rijnland U13.

Jun en Sem spelen beide de hele wedstrijd.

Rust 2-4

Eindstand 3-10

R6 Eindhoven 12:25 Groningen U15 - Zuid U15 7-12

In de derde wedstrijd tegen Zuid U15 begint Jorien in de basis en mag Marit na een pittige wedstrijd tegen de Vallei even op de bank.

De Groningers starten zeer sterk en weten direct tweemaal te scoren, 2-0. Zuid zet er een tandje bij en weet hierdoor de rust in te gaan met een 3-6 voorsprong.

Marit komt de tweede helft bij Jorien binnen de lijnen. In de tweede helft weten de Groningers te blijven scoren maar Zuid doet dit ook waardoor de eindstand 7-12 wordt.

Een mooie wedstrijd waarin de Groningers pit toonden en de kansen wisten af te ronden met een score.

R5 Nijverdal 12:10 Groningen U13  - Drenthe U13 4-9

In de derde wedstrijd van Groningen U13 wordt de derby tegen Drenthe gespeeld. Sem begint even op de kant maar komt er al snel in en Jun start. Na een 2-0 voorsprong moeten de jonge talenten de Drenten voor de rust nog langszij laten gaan en wordt er gerust met een 2-3 achterstand.De twee teams zijn echter erg aan elkaar gewaagd en dat maakt het een leuke en spannende wedstrijd.

Helaas zet in de tweede helft Drenthe door en wint de wedstrijd met 4-9.

R4 Eindhoven 11:15 De Vallei U15  - Groningen U15 13-3

In de tweede wedstrijd van het U15 toernooi begint Marit deze keer in de basis en Jorien wacht even af op de bank wanneer zij mag starten.

De extreem lange tegenstanders van de Vallei weten het de Groningse U15 knap lastig te maken. De mooie kansen die het team maakt kunnen hierdoor moeilijk afgemaakt worden en wordt er gerust met een 8-1 achterstand.

In de tweede helft blijft Marit staan en moet Jorien nog even wachten op de volgende wedstrijd om weer binnen de lijnen te kunnen treden.

Ook in de tweede helft wordt de tegenstander niet kleiner. Ondanks dat weten de Groningers toch nog tweemaal te scoren en de eindstand op 13-3 te zetten.

R3 Nijverdal 10:50 Groningen U13 - Randmeren U13 2-15

Sem begint vanaf het fluitsignaal in de tweede wedstrijd tegen Randmeren. Jun start aan de kant. Het sterke Randmeren wist snel te scoren en met een ruststand van 1-7 konden de Groningers even bijtanken.

In de tweede helft is het Sem die zijn plaatsje binnen de lijnen even afstaat aan Jun die zijn kunsten tegen Randmeren mag tonen.

Ondanks een tomeloze inzet en goed spel kunnen de Groningers helaas de korf moeilijk bereiken en eindigt de wedstrijd op 2-15.

R2 Eindhoven 10:05 Groningen U15 - Dordrecht U15 1-10

Marit Kant, Jorien Postma en hun support waren al een dagje van te voren vertrokken om relaxed op tijd te kunnen zijn voor de eerste wedstrijd in Eindhoven.

Jorien en Marit zijn een beetje zenuwachtig voor de start van de eerste wedstrijd tegen Dordrecht. Jorien begin en Marit moet nog even wachten voordat zij binnen de lijnen kan komen.

Dordrecht weet de Groningers op de nul te houden door hun zeer snelle spel. Er wordt de rust ingegaan met een 0-4 achterstand. In de tweede helft komt Marit bij Jorien in het vak, maar helaas zet Dordrecht hun snelle spel voort. Dordrecht weet heel goed de kansen achter de korf te scoren en nemen zo verder afstand. Eindstand 1-10.

RTC Toernooi U15 EindhovenRTC Toernooi U15 Eindhoven

R1 Nijverdal 9:30 Dordrecht U13 - Groningen U13 14-5

Na een vroeg vertrek naar Nijverdal vanochtend door onze toppers in Groningen U13: Jun Batteram en Sem Visser staat al snel de eerste wedstrijd op het programma.

Tegen Dordrecht staan Jun en Sem staan beide in de basis. De Dordrechtenaren zijn scherp maar Sem weet bij een 7-0 achterstand de korf mooi te raken en zo het eerste doelpunt op het scorebord te zetten, 7-1. Dit werd tevens de ruststand.

In de tweede helft moet Jun even zijn plekje afgeven aan zijn teamgenoot. De wedstrijd werd afgesloten met 14-5.