Het OWK seizoen 2017-2018 in vogelvucht

korfbalvereniging OWK klein maar fijnOWK, klein maar fijn, ontwikkeling zet voort

Na het vorige seizoen zou je verwachten dat de stijgende lijn toch een keer moet stabiliseren. Niks is minder waar. OWK is een kleine maar bloeiende vereniging. Het was dan ook een seizoen met weer vele mooie momenten en ontwikkelingen.

Zo is in september de samenwerking omtrent Kaboutersport gestart met Pelikaan S., zette de samenwerking met Zunobri, betreffende de midweek zich voort en werd voor een deel van onze jeugd samenwerking gezocht met korfbalverenigingen Rodenburg en Sparta.

Dergelijke ontwikkelingen vereisen dat je als vereniging de ballen goed hoog moet zien te houden. Natuurlijk gaat bij dit leerproces wel eens iets minder goed, maar bovenal gaat het er dan om hoe we daar als vereniging  mee omgaan.

Het was dan ook een uitdaging, maar we kunnen toch zeker spreken van een geslaagde uitdaging. Dit blijkt wel uit de samenwerking die in het nieuwe seizoen verder zal worden uitgebreid. Voor OWK zal dan alle jeugd spelen in de Combi teams ORS. Dit geeft OWK de mogelijkheid om alle jeugd korfbal te kunnen aanbieden op hun eigen niveau en met hun eigen leeftijdsgenoten.

Natuurlijk is een dergelijke ontwikkeling alleen mogelijk met de passievolle inzet van vele vrijwilligers en gelukkig zijn die er bij OWK. We zijn klein en kunnen natuurlijk nog meer vrijwilligers gebruiken om ook zo te kunnen blijven presteren en zicht te houden op de toekomst.

Zin om eens te kijken wat je bij onze leuke en gezellige vereniging zou kunnen doen ? Wij kunnen alle hulp gebruiken.  Neem vrijblijvend contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we hebben vast iets leuks en passends qua tijd en onderwerpen.

korfbalvereniging OWK. Korfballen doen we samenKorfbal doen we samen, de competities en teams

Korfballend gezien mogen we zeker niet klagen. De promovendi OWK 1 en 2, hebben beiden hun doelstelling gehaald en ook de andere OWK en Combi teams hebben het zowel op het veld als  in de zaal, weer prima gedaan. Allen hebben hun doelstelling gehaald en in veel gevallen bovenin meegedraaid.

OWK 1: Als promovendus in de overgangsklasse van het veld en in de hoofdklasse van de zaal, heeft de CINX Formatie het o.l.v. hoofdcoach Patrick Aalders prima gedaan. In de zaalcompetitie werd de strijd om het kampioenschap tot het laatst toe gestreden en werd deze spannende competitie afgesloten met een derde plaats (14 wed. – 18 pnt) vlak achter de kampioen. Op het veld was de kampioen Mid Fryslân te sterk en werd dan ook een prima tweede plaats (14 wed. – 18 pnt) in de wacht gesleept. In de Jan Mulder beker werd OWK 1 op het nippertje uitgeschakeld in de tweede ronde door competitiegenoot de Wâlden met een 22-21 eindstand.

OWK 2: In de zaal was het teams van coach Sjoerd lap wat wisselvallig. Hoewel in het eerste deel OWK nog lang voor de prijzen ging, moest in de tweede fase wat meer geïncasseerd worden. Toch werd de zaal als promovendus in de reserve eerste klasse afgesloten met een mooie vierde plaats (14 wed. – 17 pnt). Op het veld was het belangrijk om kampioen te worden. Op deze manier zou in het nieuwe seizoen, zowel op het veld als in de zaal in de reserve 1e klasse gespeeld worden. OWK 2 deed wat zij moest doen. Het tweede promoveerde op het veld naar de reserve 1e klasse met hun kampioenschap en bleven ook daarna nog ongeslagen (14 wed. – 27 pnt). Na de AP Buitenbekerwinst in juni 2017, was de nieuwe bekercompetitie natuurlijk reden om de titel te proberen te prolongeren. Tot de halve finale ging dit erg goed en leek de finale van de AP Buitenbeker in zicht. Helaas stak in de halve finale Flamingo’s 1 hier een stokje door te winnen in de halve finale van OWK 2 met 22-19.

OWK 3: Het niet samen trainende OWK 3, had een gemiddeld seizoen. Met diverse blessures werden ze vaak erg goed bijgestaan door de junioren van OWK. Echt doordrukken kon OWK 3 echter niet, maar met een mooie derde plaats (12 wed. – 12 pnt)  in de 3e klasse zaal en een vierde plaats (12 wed. – 11 pnt) in de reserve 3e klasse van het veld mag het team tevreden zijn.

Combi midweek met Zunobri: Dit teams staat voor een lekker balletje gooien in een leuke sfeer. Het trainen werpt zijn vruchten af en er wordt dan ook vaak een zeer leuk spel neergezet. De niveauverschillen in de midweek zijn over het geheel genomen behoorlijk groot, maar de spelers laten dit de sfeer in de wedstrijden niet bederven. De combi midweek sluit het seizoen af met een zevende plaats(12 wed. – 6 pnt)  in de zaal en weet drie wedstrijden te winnen. In de veldcompetitie van het najaar wordt de midweek gedeelde derde(6 wed. – 5 pnt). In het voorjaar kwam de midweek in de positie om het kampioenschap binnen te slepen. Hoogkerk wist dit echter te voorkomen in een rechtstreeks duel, waardoor de combi midweek genoegen moest nemen met een vierde plaats (6 wed. – 5 pnt).

OWK A1: Voor de junioren onder leiding van Arjan Kiewiet en Sander Lap zit de juniorentijd erop. Alle junioren zullen doorstromen naar de senioren en een gooi doen naar de selecties. De junioren hadden een wisselvallig seizoen. Het ene moment overklasten ze de tegenstander en het andere moment stond er een team die niet herkenbaar was. Bij aanvang van het seizoen leek een kampioenschap de mogelijkheid, echter moesten de junioren in de 1e klasse van de zaal, de vijfde plaats (14 wed. – 14 pnt) bekleden. Op het veld waren de junioren van Hoogkerk/Nic  en Invicta/Frigro de sterksten. OWK A1 sloot het veld af, door in de eindfase nog een paar mooie punten te pakken , met een vierde plaats (14 wed. – 14 pnt)  in de 1e klasse.

In de beker knalden de Junioren lekker door tot de halve finale. Hier troffen zij de hoofdklasse junioren van LDODK. Hoewel het ene leuke wedstrijd was, waarin de OWK-ers goed door bleven strijden, was dit nog even een klasse te hoog en werd de Finaleplaats afgestaan aan LDODK.

Combi ORS B1: De Combi B1 haalde twee kampioenschappen binnen. Het team was te sterk in alle de twee veldcompetities en werd zodoende kampioen op het veld  (nj: 6 wed. – 12 pnt en vj: 6 wed. – 12 pnt) in het najaar en op het veld in het voorjaar. De zaal werd afgesloten met een vierde plaats(12 wed. – 13 pnt). Ook de Combi B1 werd ingeschreven voor de beker. Spannend want als nieuw team is het toch even wennen aan elkaar. De Aspiranten kwamen door tot de 2e ronde in de Aspirantenbeker. Hier kwamen zij CSL B1 tegen die ons team uitschakelde. Volgend seizoen wanneer iedereen elkaar wat beter kent, zijn er natuurlijk weer nieuwe kansen. Met de kampioenschappen van dit team en de ontwikkeling die zij maken, zijn er zeker leuke bekermogelijkheden.

Combi ORS B2:  Met twee 2e plaatsen (nj: 6 wed. – 9 pnt en vj: 6 wed. – 8 pnt), vlak achter de nummer één, maakte de Combi B2 het op het veld nog erg spannend. In de zaal bleek het wat lastiger. Hier kon het team niet altijd de gewenste stabiliteit van het veld binnen de lijnen brengen. Maar met een met een vijfde plaats (12 wed. – 7 pnt) kunnen zij zeker terugkijken op een leuk seizoen.

Combi ORS B3: De Combi B3 liet zich echt zien in de zaal. In twaalf mooie wedstrijden, wisten zij een 19 punten binnen te slepen, die goed waren voor een tweede plaats (gedeelde eerste). Noordenveld die net zoveel punten had, werd wegens doelsaldo eerste. Op het veld had de B3 het wat zwaarder. De tegenstand was groot en soms werd dan net aan het kortste eind getrokken.  In de Najaarscompetitie werd een  zesde plaats (6 wed. – 3 pnt) afgedwongen en in het voorjaar een vierde plaats (6 wed. – 2 pnt).

Combi ORS C1:  Van de drie mogelijkheden, haalde de Combi C1 twee ongeslagen kampioenschappen binnen. Het kampioenschap op het veld in het najaar (6 wed. – 12 pnt) werd opgevolgd door het kampioenschap in de zaal. Het (12 wed. – 24 pnt). Ondanks mooi spel en teamspirit, moest het team voor het voorjaar het kampioenschap overlaten aan Noordenveld. Maar afsluitend met een gedeelde derde plaats (6 wed. – 7 pnt), kunnen we ook hier spreken van korfbalsucces bij deze toppers.

Combi ORS C2: Als laatste combiteam, maar zeker niet de minste of saaiste hebben we de Combi C2. Deze toppers speelden leuke wedstrijden, waarin de tegenstand toch soms nog net wat te groot was. OP het veld werd met een gedeelde derde plaats (najaar: 6 wed. – 14 pnt) en een derde plaats (6 wed. – 5 pnt) voor de voorjaarscompetitie een mooi gemiddelde gehaald. In de zaal waren de poules wat groter en met twaalf wedstrijden is het dan ook een lange competitie die vergelijkbaar is met de oudere korfballers. De Combi C2, kon hier geen vuist maken tegen de sterke zaaltegenstander. De zaal werd door de Combi C2 afgerond met een zevende plaats (12 wed. – 0 pnt).

OWK D1: De jongste competitiespelers van OWK, zitten volop in ontwikkeling, Onder leiding van Jan Batteram, Niels Lap en Manon de Vries hebben ze weer mooie stappen gemaakt en zullen dan ook volgend seizoen uitkomen als combi 8-tal. Een nieuwe uitdaging, nieuwe medespelers, twee vakken, weer veel dingen om te leren. Dit seizoen had OWK D1 het vooral in het begin erg lastig. Het was even wennen als D-ers en de najaarscompetitie werd afgesloten met een gedeelde  derde plaats (6 wed. – 6 pnt). Ook de voorjaarscompetitie op het veld werd een gedeelde derde plaats (6 wed. – 2 pnt) binnengesleept. In de zaal bleek Altijd Kwiek veel te sterk voor de andere poulegenoten. Zij werden dan ook ongeslagen kampioen. OWK D1 volgde zeer goed en behaalde een perfecte tweede plaats (12 wed. – 16 pnt).

Korfbalspelers OWK in Selecties van NoordKorfbalspelers OWK in Selecties van GroningenKorfbalspelers OWK in Selecties van OranjeOWK in de korfbalselecties

Naast de eigen competitie op het veld als in de zaal, is er natuurlijk elk seizoen weer de mogelijkheid om spelers op te geven voor de diverse selecties. Ook dit jaar zijn weer OWK-ers en Combispelers doorgestoomd naar de verschillende selectieteams. OWK en haar combiteams waren dit seizoen leverancier van vier jeugdspelers voor de Groningerteams, speelde één jeugdspeler in Noord en hadden we opnieuw een U17 Oranje speelster in ons midden.

Volgend seizoen zij hiervoor weer nieuwe kansen. Voor sommigen een leeftijdscategorie hoger en de ander mag nog een keer meedingen voor een plekje in selectieteam waarin ze voor dit seizoen zijn opgegeven dan wel gespeeld hebben

Natuurlijk zijn er ook senioren die graag hierin hun steentje bijdrage en het selectie trainerschap op zich nemen. Ook dit seizoen was Michel Daling mede trainer coach van Noord U19 en Sicco Koopmans mede trainer coach van Noord U17.

Korfbal meer dan sport alleenKorfbal meer dan sport alleen...

Buiten het korfbal om is het ook erg belangrijk de onderlinge band te behouden en zelfs te versterken. Want in onze kleine vereniging moet je het toch van iedere betrokkene hebben en daarnaast is een gezamenlijk evenement, ook gewoon gezellig!

Met evenementen voor teams en de vereniging als geheel wordt dit bereikt. In dit zeer volle seizoen, bleek het in veel gevallen lastig diverse evenementen goed in te plannen. Geen goed excuus, maar hier zal dan ook extra veel aandacht aan besteed worden door de Feest-sie, Ac-sie en Jeugd-sie van OWK in het aankomende seizoen.

Voor de combiteams, via o.a. de gezamenlijke Combi TC, zijn diverse korfbalactiviteiten gehouden. De teams hebben zelf ook diverse activiteiten met elkaar gedaan. Voor de Junioren en Pupillen van OWK is een afsluitend evenement georganiseerd. De junioren sloten hun juniorentijd lekker en hilarisch af en de Pupillen zochten het water op bij Cnossen.

Met een senioren driekamp die afgesloten werd met eten en muziek, was de Gaveborg bij de start van het seizoen afgeladen. Een gezellige avond met een mooie mix van korfbal en ontspanning. Helaas kon dit jaar het gala in januari, niet doorgaan en was het moeilijk om  aan het eind van het seizoen een zaterdag te vinden voor de afsluitende familiedag. Natuurlijk zal dit met veel bombarie volgend seizoen worden ingehaald. Zo zal er gestart worden met een gezellige feestelijke opening, waarbij er voor elke leeftijd vertier en plezier zal zijn.

Het jaarprogramma van alle evenementen zal bij de start van het seizoen bekend worden gemaakt, zodat u alle data alvast in uw agenda kan zetten en we minder in het nauw komen te zitten met de planning.

Op naar een mooi seizoen met veel korfbalplezier en veel leuke, gezellige en bijzondere evenementen.

Afdrukken