Volgens Pauw zijn er alleen maar voetbalscheidsrechters die een bedankje verdienen tijdens “de week van de SCHEIDSRECHTER” ?

Volgens Pauw zijn er alleen maar voetbalscheidsrechters die een bedankje verdienen tijdens “de week van de SCHEIDSRECHTER”  ?OPINIESTUK

Als fervent Pauwkijker was ik vanavond diep teleurgesteld. Voor het eerst in mijn leven kreeg ik de behoefte op te komen voor onze en alle niet voetbalscheidsrechters en te reageren op een TV programma. Als Facebook loze, uniek gezien dat nou juist de reden is waarom ik geen Social Media heb.

Na het mailadres te hebben opgezocht kon ik eindelijk mijn teleurstelling richting BNN Vara en het Item van Pauw, sturen.

Dat ik dit ging doen voor het eerst van mijn leven, kwam doordat het programma van Pauw duizenden mensen vergat. Voor het item op maandag 9 oktober, over “de Week van de Scheidsrechter”, waren namelijk twee topscheidsrechters en twee amateurscheidsrechters uitgenodigd. Nou zou je zeggen dat is mooi. De scheidsrechters krijgen ook op TV aandacht voor hun bijzondere inzet in de sport. Goed zo BNN Vara!

Een goed begin zou je zeggen. Maar als ik u nu vertel dat er niet gesproken werd over sport en alle scheidsrechters , en dat de twee topscheidsrechters en de twee amateurscheidsrechters allen voetbalscheidsrechters waren, dan veranderd dat toch direct de setting.

Ik moest dan ook direct denken aan onze vrijwilligers en al die andere vrijwilligers van andere sporten. Ik moest denken aan ons  bestuur en commissies , die samen met alle scheidsrechters elke keer maar weer tegen de Rompregeling van de KNKV moeten opboksen. Onze verenigingsscheidsrechters en bondscheidsrechters die allen belangeloos elk weekend hun inzet op het veld geven door diverse wedstrijden in goede banen te leiden.

Als dan in ieder geval tijdens het item nog over sport gesproken wordt en ook de andere scheidsrechters van andere sporten naar voren worden gehaald, dan kon ik mijn teleurstelling nog vergeten.

Blijkbaar is er voor het programma Pauw maar één sport met scheidsrechters in Nederland!

Hoe mooi zou het zijn geweest als het item gegaan was over “de week van de SCHEIDSRECHTER” in plaats van “de week van de VOETBALSCHEIDSRECHTER”?

Hoe mooi zou het zijn geweest als er naast een topvoetbalscheidsrechter en amateurvoetbalscheidsrechter, ook andere topscheidsrechters en amateurscheidsrechters van andere sporten mee zouden praten?

Het ondermijnen van de duizenden vrijwilligers door een simpel eenzijdig voetbalverhaal die de titel van het item niet dekt, is voor mij dan ook een zo'n teleurstelling, dat ik voor het eerst van mijn leven moest reageren op een TV programma. Want ook in al die andere sporten zijn scheidsrechters onmisbaar en verdienen in “de week van de SCHEIDSRECHTER” van 6 t/m 14 oktober een dikke pluim voor hun inzet en geduld tijdens hun scheidsrechterstaak.

 

Noot: Meestal  hoort u geen persoonlijke noot van de webmaster online. Maar dit kon ik niet laten om te delen en mijn persoonlijke bewondering uit te spreken voor alle vrijwilligers binnen de sport en onze kleine vereniging. Want SAMEN maakt ons groot!

Zelf beoordelen of het item van Pauw duizenden vrijwilligers in de sport vergeet kijk dan de uitzending van 43:10 tot 56:07:

Afdrukken