OWK 2 verliest nipt van koploper van De Meeuwen

Op de zonnige zaterdag 20 oktober stond voor laagvlieger OWK de uitwedstrijd tegen  koploper De Meeuwen uit Putten op het programma.  OWK wist pas de week ervoor tegen Nic. 4 voor het eerst de twee punten te pakken en hoopte deze lijn tegen De Meeuwen door te kunnen trekken. Na een spannende gelijk opgaande wedstrijd wist de Meeuwen uiteindelijk de twee punten thuis te houden.

De Meeuwen gebruikten hun vleugels direct en vloog in het begin snel bij OWK weg. Binnen drie minuten stond het al 5-2 voor de Puttenaren. OWK kwam gaandeweg de eerste helft aanvallend wat beter in haar spel en had verdedigend haar zaakjes  prima op orde.  Aanvallend werden voldoende kansen gecreëerd alleen de afronding liet te wensen over bij de CINX-formatie. Bij rust stond het 8-7 voor de Gelderlanders. Opvallendste gebeurtenis was de gele kaart van Sander Lap, die bij het ietwat fanatieke uitverdedigen een stevige (onopzettelijk) bodycheck uitdeelde, waarmee zijn tegenstrever languit op het kunstgras terechtkwam.

Aan het begin van de tweede helft scoorden beide ploegen direct in hun eerste aanvallen: 9-8. Durk Veenstra werd voor Dylan Noordhof in de aanval ingebracht en tilde met zijn eerste schot OWK weer naast de Meeuwen (9-9). Op de stand 10 – 10 miste OWK een strafworp, een doorloopbal en meerdere kleine kansen rondom de korf. Deze missers bleken achteraf cruciaal. De Meeuwen hadden na deze periode de vleugels weer terug en vlogen met een paar vloeiende aanvallen naar 13-9. In de staart van de wedstrijd kwamen de Oostwoldjers steeds een beetje dichterbij De Meeuwen. Invaller Rene Buring wist OWK op 17-16 te tillen, met nog 1 minuut te spelen.  OWK probeerde de bal snel te veroveren om de aanval nog in stelling te brengen, maar nam hierbij te veel risico. De Meeuwen benutte een strafworp waarmee de eindstand 18-16 werd. De jonge goed leidende scheidsrechter uit Dordrecht floot af op deze stand.

OWK blijft met dit verlies op de gedeelde laatste plaats staan. Vandaag bleek nogmaals dat de onderlinge verschillen in deze poule klein zijn dus er zijn nog genoeg mogelijkheden voor de ploeg van Sjoerd Lap en Patrick hindriks om punten te pakken. Volgende week doet zo’n kans zich voor tegen Amicitia, in de laatste speelronde voor de zaalcompetitie. Aanvang 17:15 in Oostwold.