Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & Combiteams

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsMet de laatste veldwedstrijd voor de zaal achter de rug is het weer vooruitkijken naar de zaal. Maar natuurlijk willen we ook graag nog even terugkijken op het eerste deel van het veldseizoen 2018-2019, voordat we weer beginnen met de eerste voorbereidingen voor de zaal.

In augustus begon het tweede jaar van de jeugdsamenwerking tussen OWK, Rodenburg en Sparta. Maar ontwikkelingen gaan door. Zo werden voor dit seizoen de D-ers toegevoegd aan de combiteams en ging ook Zunobri voor de junioren mee in deze samenwerking.

De organisatorische uitdagingen werden hierdoor weer iets groter en ook de gezamenlijke organisatie en communicatie  moest hiervoor versterkt worden. Dit blijft een doorlopend proces waar de vier verenigingen zich gezamenlijk mee bezig (gaan) houden.

Binnen de korfballijnen hebben deze ontwikkelingen natuurlijk ook effect. Het seizoen werd dan ook begonnen met zes Combi-jeugdteams: A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2, één senioren Combiteam en drie OWK Senioren teams:

Voor de spelers en hun trainer-coaches stonden dan ook mooie nieuwe uitdagingen klaar. Zo gingen Combi-spelers een leeftijdscategorie omhoog, werden spelers voor het eerst een combi-teamspeler en werd er een klasse hoger gespeeld. Veel veranderingen die altijd even weer moeten wennen.

Startend met de 1e helft/ herfst veldcompetitie van seizoen 2018-2019 gingen de OWK senioren, het Combi Midweek team en de Combi-jeugdspelers er helemaal voor. De selecties voor het nieuwe seizoen bleken voor alle trainers en de TC’s lastig, wat een groot compliment is voor de spelers die dus alles hadden gegeven. De teams werden samengesteld en de veldcompetitie 2018-2019 kon beginnen. Het bleek voor een deel van de teams een pittig begin van het seizoen te worden:

JEUGD

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi A1 van trainer/coaches: Kor en Kees Jan Hut, Jeroen van Wijk en Nick spaan

Het eerste juniorenteam is een mooie mix van de vier samenwerkende verenigingen. Het enthousiaste team eindigt in de 2e klasse wedstrijdkorfbal in een poule van zeven op een vierde plaats. Met  7 punten uit 7 wedstrijden hebben de A-ers het prima gedaan. De huidige nummers één:  It Fean/Boelenslaan en DTS,  lijken om het kampioenschap te knokken met elk 12 punten. Met een mooie afsluitingswinst van 4-13 tegen Drachten, sluiten de junioren de eerste helft prima af. Na de zaal staat natuurlijk alles weer open en zal de Combi A1 proberen de inhaalrace in te zetten.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi A2 van trainer/coaches: Kor en Kees Jan Hut, Jeroen van Wijk en Nick spaan

De Combi A2 had een lastige breedte korfbalpoule en moesten ondanks een mooie stijgende lijn de herfstcompetitie afsluiten met een vierde plaats. Wedstrijdpunten wisten zij helaas nog niet binnen te halen, maar met 47 doelpunten zaten ze de nummer drie toch aardig op de hielen. In de zaal zal dit team opnieuw uitgedaagd worden, maar zeker ook de ingegane ontwikkeling voortzetten. Na de zaal zal dit team starten met de Voorjaarscompetitie van het veld, met weer nieuwe kansen.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi B1 van trainer/coaches: Rene Buring, Astrid en Suzanne Hoetjer

In de breedte korfbal herfstcompetitie poule van vier, heeft de B1 een mooie tweede plaats behaald. Met 12 punten uit 6 wedstrijden was Noordenveld de onverslaanbare, maar Combi B1 wist zeer goed weerstand te bieden aan deze regiogenoten. Door alle andere wedstrijden tot winst om te zetten, werden de benodigde acht punten en tweede plaats binnengesleept. In de zaal zal dit team zeker mee willen dingen om het kampioenschap. Met  een verdere groei  zal dit zeker binnen de mogelijkheden liggen en zal een spannende zaalcompetitie vast voor de deur staan.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi B2 van trainer/coaches: Rene Buring, Astrid en Suzanne Hoetjer

Net als de A2  had ook de Combi B2 een pittige herfstcompetitie op het veld.  Het team heeft echter veel geleerd en vele stappen vooruit gemaakt. Helaas konden de B-ers dit tegen hun sterke tegenstanders nog niet omzetten tot wedstrijdpunten. Dit resulteerde in een vierde plaats. In de zaal zal gestreefd worden opnieuw weer grote stappen te zetten met het team. De beloning van wedstrijdpunten zou dan een kroon zijn op het harde werken.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi C1 van trainer/coaches: Anoek Pothoven en Jorn Oldenburger

De enige herfstkampioen die we deze helft van het veld konden huldigen was de Combi C1. Het kampioenschap werd door dit team al vroegtijdig en kundig binnengesleept.  Met 12 punten uit 6 wedstrijden waren zij onverslaanbaar. Met slechts 23 tegen zit de verdediging dus prima in elkaar. De Combi C1 met een mooie mix van Rodenburg en Sparta spelers, zal ook in zaal natuurlijk proberen dit succes te evenaren.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi C2 van trainer/coaches: Anoek Pothoven en Jorn Oldenburger

De Combi C2 moest voor nu nog even genoegen nemen met een vierde plaats voor de Herfstcompetitie van het veld.  In lastige wedstrijden werd het uiterste van het team gevraagd. Vooral in het afmaken van mooi voorbereidde kansen lijkt nog veel winst te behalen. Dit zal dit team dan ook zeker in de zaal verder oppakken en een gooi doen naar mooie wedstrijden en wedstrijdpunten. Met 2 punten uit 6 wedstrijden werd de Combi C2 vierde.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi D1 van trainer/coaches: Sharon Bisschop en Moric van de Lei

De Combi D1, bestaande uit Sparta-spelers had het lastig in haar Breedteherfstcompetitie van het veld. Het team zette alle zeilen bij, maar kon de sterke tegenstanders in hun poule voor dit moment nog niet indammen. Vooral het scoren bleek erg lastig. Dat de tegenstander genoeg druk gaf blijkt uit het lastig kunnen scoren van de Combi D1 tijdens hun wedstrijden. Dit is dus een mooie doelstelling voor de zaal, een uitdaging die het team zeker zal aangaan. Met 0 punten uit 5 wedstrijden werd de Combi D1 vierde in haar poule.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi D2 van trainer/coaches:  Jan Batteram en Niels Lap

Dit team bestaande uit een leuke samenstelling van OWK en Rodenburg-spelers, werden voor het eerst combispelers. Ze leerden elkaar kennen en moesten ook nog eens voor het eerst in een achttal fungeren. Zo’n eerste keer blijkt vaak wel wat lastig te zijn. Echter dit geld niet voor dit team. De spelers van de D2 waren eraan toe en pakten het nieuwe, duidelijkere spelletje snel op en zetten mooie wedstrijden neer in hun herfstcompetitie op het veld.  Alleen koploper DWA was nog echt een maatje te groot. Zij werden ongeslagen kampioen. Met 8 punten uit 6 wedstrijden sleepte dit jonge combiteam een mooie tweede plaats binnen. Ontwikkeling staat voor dit team op nummer 1 en dit zal dan ook in de zaal verder worden ingezet. En wie weet worden er opnieuw hoge ogen gegooid?

 

SENIOREN

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsCombi Midweek

De samenwerking met Zunobri bestaat inmiddels al een paar jaar. Hoewel alleen OWK-er Theresia van Wijk nog maar afgevaardigd is in dit gezellige en enthousiaste team, is het een leuk team om als OWK-er in de gaten te houden. Want wat speelden de Midwekers een spannende competitie. Van het begin tot het eind bleef de spanning erop. Van een gedeelde eerste plaats moest de Combi Midweek haar meerdere erkennen in de midweek van TFS. Deze liet echter ook een steekje vallen waardoor het kampioenschap tot op het eind nog een mogelijkheid bleek. Ondanks dat TFS op het laatste moment het kampioenschap binnensleepte, kan de Midweek niks dan trots zijn. Met 8 punten uit 6 wedstrijden verwachtten we dan ook in de zaal weer spektakel. Dus kom ook eens kijken naar dit leuke team.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsOWK 3 van trainer/coaches:  VACATURE

Ondanks wisselende prestaties in de wedstrijden wist OWK 3 met haar mooie mix tussen jong en ervaring, een goede tweede plaats te bekleden in de 3e klasse van de 1e helft van de veldcompetitie. Een tweede plaats die zeker mogelijkheden biedt voor meer na de zaal. Met 10 punten uit 7 wedstrijden blijven ze de nummer één: Wez Handich/DOW (14-7), op de hielen zitten. OWK 3 zal dan ook zeker proberen de inhaalrace in te zetten en een gooi te doen naar het veldkampioenschap.

 

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & Combiteams

OWK 2 van trainer/coaches:  Sjoerd Lap en Patrick Hindriks

OWK 2 had een lastige start en kon niet echt in haar wedstrijden komen. Op het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd dan ook affloot, was het resultaat teleurstellender dan verwacht. Het gevoel dat er meer in zat speelde. Toch zien we in de loop van de wedstrijden een belangrijke groei. Het spelletje begint te lopen en verbeteringen in het spel worden ook op de wedstrijddag zichtbaar. Dat dit nog niet altijd beloont werd met wedstrijdpunten, is dan ook een belangrijke stap die nog gemaakt moet worden. OWK 2 ronde het eerste deel van de veldcompetitie af met een zesde plaats met 5 punten uit 8 wedstrijden. Nu gaat het team eerst haar verrichtingen en ontwikkelingen in de zaal voortzetten. Met de stijgende lijn die is ingezet lijkt een mooi zaalseizoen te volgen.

Resumé eerste deel / herfstcompetitie veldseizoen 2018-2019 OWK & CombiteamsOWK 1 van hoofdcoach en trainer:  Jeha Mulder

In de overgangsklasse sluit OWK 1 de eerste helft van het veldseizoen 2018-2019 af met een 8 punten uit 8 wedstrijden. OWK 1 moet DOS, SKF en Unitas voor laten gaan in de stand met respectievelijk 13, 12 en  11 punten. Daarnaast wordt de CINX formatie op de voet gevolgd door Nic. De kleine scheiding in de stand, die zich heeft voortgedaan in de eerste helft van de competitie, zegt echter nog niks over dat wat na de zaal zal gaan plaatsvinden. Ondanks het zoekende bij de start van het seizoen, mag OWK 1 trots zijn op hun geleverde prestaties met als resultaat deze vierde plaats. Een goed uitgangspunt om op verder te borduren na een mooi doelpuntenrijke zaalcompetitie.

Afdrukken