Groen Geel 3 net wat scherper dan OWK 2

Groen Geel 3 net wat scherper dan OWK 2Afgelopen zondag stond de wedstrijd OWK 2 - Groen Geel 3 op het programma. Een wedstrijd waarvan OWK van tevoren wist dat het geen makkelijke zou worden. Dit team werd gerekend als een van de sterkere teams in de competitie. Zaak was dan ook om scherp te beginnen en de kater van vorige week tegen KIOS weg te spelen.

Dit leek ook te gebeuren met een snelle 2-0 voorsprong voor OWK. Alleen konden de Oostwolmers moeilijk grip krijgen op het aanvalsspel van Groen Geel. Er werd veel gescoord rond de korf en OWK kreeg veel strafworpen tegen. Hierdoor stond het als snel 2-5 en was de 'vliegende start' teniet gedaan. Hierna richtte OWK zich weer op en kwam het langszij. Richting de rust liep Groen Geel wederom uit en kwam het op een gaatje van twee: 8-10.

In de rust werd het belang van de wedstrijd nogmaals benadrukt en het strijdplan voor de tweede helft besproken.

OWK 2 leek iets meer controle te hebben op het aanvalsspel van Groen Geel, maar kwam zelf moeilijk tot scoren. De gasten uit Wormer hielden constant een voorsprong van 3 tot 4 doelpunten. Toen OWK een aantal minuten voor tijd op weer op twee verschil kwam leek het nog even spannend te worden, maar de gasten uit Wormer stelde snel orde op zaken. De eindsprint van OWK kwam net te laat en Groen Geel nam de punten mee naar huis.
Volgende week staat de wedstrijd tegen SCO op het programma, weer een concurrent die in meedoet in de bovenste regionen van de competitie. Wil OWK blijven meedoen voor de eerste drie plekken is het zaak deze wedstrijd te winnen.