OWK deelt in laatste zaalwedstrijd de punten

Zaterdag 30 maart stond alweer de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma. Voor OWK een thuiswedstrijd tegen de nummer 5 van de competitie, AVO uit Assen. Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel deze competitieronde, dus veel spanning lag er niet op deze wedstrijd. Echter verloor OWK de beladen wedstrijd in Assen met ruime cijfers dus de ploeg had toch nog wel iets recht te zetten.

Dit liet de ploeg eigenlijk ook meteen zien, want al snel stond er een 6-2 voorsprong op het scorebord. OWK liet goede aanvallen zien waar het eerste aanvalsvak veel kon herhalen.
OWK verdedigde de gehele eerste helft een voorsprong van vier punten, maar liet AVO, met name door verdedigende foutjes, toch in de wedstrijd blijven. Dit resulteerde in een ruststand van 15-13. Niets aan de hand zou je zeggen aangezien OWK het betere van het spel had, maar de tweede helft liet toch een ander beeld zien. De ploeg kwam niet goed uit de kleedkamer, AVO maakte snel gelijk en liep zelfs uit naar een 16-20 tussenstand. Toen werd OWK toch weer wakker en kwam weer terug naar 19-20. Daarna startte een fase waarin om en om gescoord werd en de wedstrijd beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk wist OWK toch gelijk te maken en dit was meteen hoe de wedstrijd zou eindigen, 25-25. Toch een ietwat teleurstellend resultaat, maar tevens weer een wedstrijd waar de ploeg verder mee kan.

Positief is dat ook dit weekend weer een positieve invalbeurt genoemd mag worden. Joost Mellema kwam voor de rust in het veld en liet zien dat hij grote stappen heeft gemaakt dit seizoen.

OWK eindigt na dit resultaat op de vierde plek in de Overgangsklasse met vijf punten achterstand op de uiteindelijke kampioen Sparta Zwolle. Dit kan toch zeker teleurstellend genoemd worden, zeker gezien het feit dat OWK drie wedstrijden voor het einde nog zicht had op dit kampioenschap.

De ploeg was dit zaalseizoen echter te wisselvallig en kreeg bovendien een groot verdriet te verwerken halverwege de competitie. Uiteindelijk kon er geen aanspraak gemaakt worden op de titel. OWK wil Sparta dan ook van harte feliciteren met de promotie naar de Hoofdklasse.

Nu een weekje rust en opladen voor het tweede deel van de veldcompetitie. We gaan weer lekker naar buiten en zien iedereen ook daar weer graag langs de lijn!